Hvalpe fra Sweet and Joyful

Enya med hendes 8 hvalpe der blev født 28. november 2018.

Enya fik den 17. november 2020 12 hvalpe.

Vi glæder os til at kunne give dem den bedste opvækst og lære den enkelte hvalpe at kende, så vi dermed også kan være med til at finde den helt rigtige familie til hver enkelt hvalp.

Hvalpene bliver født og vokser op i stuen, hvor de starter deres tilværelse i hvalpekassen. En af os sover i stuen sammen med Enya op til fødslen og frem til hvalpene er ca. 4 uger.
Fra 3 ugers alderen kan hvalpene også være i "kravlegården" på 2 x 3 m. Det er her de som udgangspunkt vil være det meste af tiden. Senere kommer de også med i resten af huset.
Fra ca. 4 ugers alderen vil hvalpene hver dag komme i "legestue" i en endnu større "kravlegård" i vores gildestue. Her er der mulighed for flere aktiviteter og ting, der kan udfordre deres nysgerrighed og fysik.
Hvis vejret er til det, vil hvalpene komme med i haven sammen med os og de voksne hunde.

Inden hvalpen flytter hjemmefra har den været med på små gå ture. Det kan være i skoven, på stranden, i byen og den har været med på køretur i bilen.

Vi bruger "The Bio Sensor Program" hver dag fra de er 3 til 16 dage gamle. Det er et lille program med 5 små øvelser på få sekunder hver, som skulle give hunden en bedre hjerterytme, stærkere hjerteslag, større stresstolerance og give dem mere modstandskraft overfor sygdomme.  

Begge vores hunde er ren irsk. Det samme vil være tilfældet for den hanhund, vi vælger som far til vores hvalpe. Han skal naturligvis også have et godt temperament.

Vores hunde er HD fotograferet og testet fri for PLN*, DM* og Locus-B*. Enya er også testet fri for RBP4 (Microphtalmia) og øjenlyst uden bemærkninger.
Forklaring på forkortelserne findes under fanebladet "Hvorfor en wheaten".

Vi følger naturligvis Dansk Kennel Klubs etiske anbefalinger for hundeavl. Disse kan ses her: https://www.dkk.dk/alle-emner/opdr%C3%A6t/etiske-anbefalinger-til-opdr%C3%A6t

Udover krav til hundene, så har vi også forventninger til de kommende hvalpe købere. Der står noget om dette under "Hvalpe 2018" - "Tiden med hvalpene".

Herunder kan du se, hvad der følger med en hvalp fra os og få gode råd til ventetiden.

Når man køber en "Sweet and Joyful" hvalp:

6 af de 8 hvalpe fra 2018 har fundet en plads i kurven. :-)

er den registreret i Dansk Kennelklub og i Dansk Hunderegister.
Hvalpen vil være chipmærket, sundhedstjekket hos vores dyrlæge, have fået ormekur 3 gange og være vaccineret 1 gang.

Med hvalpen får man følgende:
BASIS PLUS Stambog i Dansk Kennelklub

Dansk Kennelklubs købskontrakt
Sundhedsbog fra dyrlægen
Halsbånd og rem
1 rulle høm høm poser
1 stk. legetøj
1 lille tæppe der dufter af mor
Kam og karte
Foder til den første tid, af den slags hvalpen er vant til at spise
Lidt shampoo og balsam
Valget mellem 1 års medlemskab af Dansk Terrier Klub eller 4 måneders prøvemedlemskab af Dansk Kennel Klub.

Klipning:
Det er vigtigt for os, at I kommer godt fra start med pelsplejen, derfor tilbyder vi gratis at klippe hvalpen her hos indtil hvalpen er omkring 1 år.

Vi har ikke frisøruddannelse, og vil ikke prale med, at vi er eksperter i klipning, men vi skal nok få hunden gjort fin, og den skal nok komme til at ligne en wheaten.
 

Facebook:
For de hvalpekøbere der måtte ønske det, opretter vi en lukket Facebook gruppe, hvor vi - så længe hvalpene bor her - vil lægge billeder og nyt om hvalpene, så de nye familier kan følge med i hvalpenes opvækst. 

Når hvalpen er flyttet til sin nye familie, har man som hvalpekøber også mulighed for at udveksle erfaringer og vise masser af billeder af det nye elskede familiemedlem.

Gode råd til kommende hvalpe ejer. Læs også Connors dagbog fra det første år hos os.

Enya hjælper stadig gerne med opvasken. Hun står dog ikke på lågen længere.

Når man overvejer at få en hvalp i huset, og når man har taget beslutningen og går og venter på, at en ny yndig lille hvalp skal flytte ind, kan tiden godt føles lang. Vi har et par forslag til, hvad du kan bruge ventetiden til.

Læsestof om hvalpe:

Måske er det første gang, du anskaffer en lille hvalp. Eller måske er det mange år siden, du sidst fik en hvalp. Så kan det være en god idé at gå på biblioteket og finde nogle bøger om hvalpe.
Det kan være nyttigt at få læst noget om, hvordan du giver hvalpen den bedst mulige start i livet. Hvad du gør med hvalpen den første tid, du har den, har indflydelse på resten af dens levetid.

Der findes adskillige gode bøger om hvalpe. Først og fremmest vil vil anbefale alle, der ønsker wheatenhvalp, at læse bogen "Terrierhvalpen" af Jeanette Clausen, Ejsensøs Forlag. Den kan desværre ikke købes længere, men biblioteket har den eller kan skaffe den hjem fra et andet bibliotek.
Vi har også selv haft glæde af bogen ”Fra hvalp til hund” af Irene Jarnved, Lindhardt og Ringhof.

Du har sikkert allerede været inde på Dansk Kennelklubs side ”købhund.dk”.
Du kan der blandt andet læse om, hvorfor opdrætteren stiller dig en række spørgsmål. Du kan også læse om, hvilke spørgsmål du bør stille opdrætteren.
Vi er medlemmer af Dansk Kennelklub, og har begge gennemgået Kennelklubbens opdrætteruddannelse, så du må endelig spørge løs.
Link til siden om køb af hvalp er her: http://koebhund.dk/guides/foer-du-koeber

Connors dagbog:

Da vi i sin tid fik vor første wheaten hvalp, Connor, besluttede han at skrive dagbog. Dagbogen er ikke en lærebog i, hvordan man skal opdrage en hvalp. Den er alene tænkt som et eksempel på, hvilke udfordringer, man kan blive udsat for som ny ejer af en hundehvalp.

Når vi lægger dagbogen på hjemmesiden, er det for at minde om, hvad det kan medføre at få et nyt familiemedlem i huset. Det kan se ud til, at Connor er fuld af spilopper. Men han er altså blevet til et dejligt familiemedlem, der blandt andet ivrigt deltager i nose work aktiviteterne.
Dagbogen findes som et dokument herunder. (Inden du trykker på print, skal du lige vide, at Connor altså har skrevet mere end 200 sider).

Brudstykker af en landsbyhunds dagbog

Dagbogen viser vores hverdag det første år med Connor, som han har oplevet det fra han ankom til huset 8 uger gammel.