Her kan du læse lidt om tiden fra Enyas parring til hvalpene flytter hjemmefra.

I dag (den 20. februar 2019) er Enyas hvalpe 8 hvalpe blevet 12 uger, og det er i dag en uge siden Cody, den sidste hvalp rejste hjemmefra. Cody fik lov at blive hos os indtil hans familie kom hjem fra ferie i midten af uge 7. 

Jeg fortæller her lidt om den fantastiske tid vi har haft siden Enya (Joyful Wheatens Enya) og Micks (Ó Neamh Michael An Gra Aibreán) blev parret den 1. oktober 2018, om fødslen den 28. november 2018 og tiden med hvalpene.

Vi havde nogle bump på vejen op til parringen, men det løste sig, og vi er Christine Domurath taknemlig for, at hun blev og lod hendes søn Hagen komme med Mick, så parringen kunne ske her hos os.
Mick er en sød, rar og smuk hund. Han er valgt ud fra vores ønske om en sund hund, der er testet og HD fotograferet med fine resultater, nøjagtig som vores Enya er. Desuden ønskede vi, at vores hvalpe skulle være af ren irsk type – også dette kunne Mick opfylde.

I tiden inden fødslen havde vi mange henvendelser fra interesserede hvalpekøbere, og de blev alle via mail præsenteret for vores spørgsmål om mange forskellige ting, som var vigtig for os at vide. Desuden fik de oplyst, at vi ønskede besøg af dem inden Enya fødte, og at de, hvis de var heldige, at der kunne blive en hvalp til dem, skulle komme igen, når hvalpene var 3 uger gamle.
Det første besøg skulle give os et indtryk af familien, og de fik dermed også mulighed for at se os an og møde Enya og Connor.
Vi ønskede at de familier, der fik en hvalp, også skulle være nogen, vi havde en god kemi med, for vi føler at vi bliver lidt i familie med hinanden gennem hvalpen.

Det endte med at vi havde besøg af 13 familier, og alle kunne være endt med en hvalp herfra, hvis der havde været hvalpe nok – og af det rette køn i forhold til familiernes ønsker.
Udover de 13 familier vi fik besøg af, havde vi yderligere 5 henvendelser, som desværre kom så sent, at det ikke gav nogen mening at bede familierne komme på besøg. 

I hele forløbet har vi haft et fint ”samarbejde” med Anne Fothergill der har Kennel Fothergills, og bor på Sjælland. Annes tæve fik hvalpe godt en uge efter Enya. De henvendelser vi har fået fra hvalpekøbere på Sjælland, har vi opfordret til også at henvende sig til hende, så de kunne få en større chance for at få en hvalp ved at stå på ventelisten hos både os og Anne.
Det kunne også give god mening at købe en hvalp tættere på hvor man bor. Desuden hjalp Anne med en hvalp af et ønsket køn til en hvalpekøber fra vores liste, som vi ikke kunne opfylde.

Enya fødte allerede på dag 58 fra parringen, og det var lidt før vi havde regnet med, men det betød ingenting, for alt var købt og gjort klar: fødekasse, kravlegård, mælkeerstatning, sutteflasker, små håndklæder, vetbed tæpper, Zoolac, liste med telefonnr. til et par opdrættere og dyrlæge, vægtskema osv.
Selve fødslen tog omkring 4½ time og resulterede i 8 fine hvalpe (3 piger og 5 drenge). Alt gik fint og Enya gjorde alt det som en nybagt hundemor skal. Vi var glade.

Nu var det tid til at familierne skulle have besked på, at de kunne få en hvalp. Hvilken en af hvalpene det blev, ville de først få besked om, når hvalpene var omkring 6 uger.
I den forbindelse var der 1 familie, der valgte at få en hvalp af det ønskede køn fra Anne på Sjælland. Det betød så at en anden familie var heldige at få deres ønske om en wheaten hvalp opfyldt.

Vi er så taknemmelige for de familier vores små hvalpe er kommet til. De har været med hele vejen med små beskeder, og besøg hos hvalpene flere gang.

Vi ville ikke have undværet en eneste dag med hvalpene, selv om det også betød, at en af os i hvalpenes første 4 uger sov på en madras først ved siden af fødekassen inde i kravlegården og senere lige udenfor.
Det betød også at jeg ikke nåede at få skrevet julekort, som jeg plejer og vi havde en juleaften uden juletræ, da kravlegården fyldte hele spisestuen, så spisebordet måtte stå der, hvor juletræet plejer at stå. Men det var det hele værd.
 
Vi har oprettet en lukket Facebook gruppe for familierne, vores opdrætter Hanne Johansen og Christine - ejeren af Mick. Her har vi, i den tid hvalpene har boet hos os, næsten dagligt lagt billeder eller videoer op, så alle har kunnet følge med i hvalpenes opvækst.

Nu er det familierne der viser billeder og fortæller, hvordan det går med de 8 fantastiske hvalpe:

Sweet and Joyful Aibrean – kaldet Maggie (lyserød) bor i Vojens
Sweet and Joyful Alvy – kaldet Selma (brun) bor i Sønderborg
Sweet and Joyful Aileen – kaldet Alli (rød) bor i Farsø
Sweet and Joyful August - kaldet Monty (orange) bor i Lyngby
Sweet and Joyful Artur - kaldet Artur (gul) bor i Svendborg
Sweet and Joyful Aidan - kaldet Murphy (turkis) bor på Tåsinge
Sweet and Joyful Alroy - kaldet Cody (grøn) bor i Silkeborg
Sweet and Joyful Abban - kaldet Silas (lilla) bor i Egå ved Århus